Vakantie in Bergen

Bergen of Mons is de hoofdstad van de provincie Henegouwen. Deze mooie stad werd in 2015 verkozen tot de culturele hoofdstad van Europa. Het is dus de ideale bestemming voor iemand die er snel een weekendje tussenuit wil zonder ver van huis te moeten reizen. Mons beschikt over heel wat verschillende verblijfmogelijkheden zoals hotels in Mons, B&B´s en jeugdherbergen.

Bezienswaardigheden
Bergen heeft niet voor niets de prijs van culturele hoofdstad gewonnen in 2015. Zo kent het talloze bezienswaardigheden. Een voorbeeld van die verschillende bezienswaardigheden is de Sint-Waltrudiskerk. Deze prachtige kerk uit de 15e-16e eeuw staat gekend om zijn merkwaardig interieur. Dat is door de prachtige 16e-eeuwse glasramen, de beroemde Cart d´or en de verschillende beelden en basreliëfs van de verwoeste albasten doksaal. Verder kan men ook nog de belforttoren, de Grote Markt en een tal van verschillende musea bezoeken.

Activiteiten
Maar ook doorheen het jaar zijn er verschillende gebeurtenissen in de stad die de moeite lonen om een bezoek te brengen aan Mons. Zo is de Ducasse van Bergen een folkloristisch feest dat elk jaar plaatsvindt. Dit spektakel wordt ook Doudou genoemd naar de naam van het traditionele lied dat men tijdens de festiviteiten laat horen. Het traditioneel feest bestaat uit 2 opvoeringen. De eerste is de schrijn van Sint-Waltrudis die door de stad wordt gedragen op de Car d´or. Nadien is er het gevecht van Sint-Joris met de draag. Dit feest duurt een week lang en zorgt voor een tal van concerten op verschillende dagen.

Verder kan men in Mons nog prachtige tuinen vinden en pittoreske terrasjes bezoeken. Ideaal dus voor een weekend vol cultuur en bezienswaardigheden. Mons beschikt over verschillende aspecten zodat er voor iedereen wat wilds te beleven is.

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.