El Quseir

De vakantiebestemming El Quseir is gelegen aan de Rode Zee van Egypte. Deze toeristische stad heeft veel meer te bieden dan alleen de uitgerekte lange zandstranden. Doordat het gelegen is aan de Rode Zee met haar azuurblauwe water zijn hier veel koraalriffen te vinden. Naast de mooie stranden en koraalriffen heeft El Quseir meer te bieden op het gebied van bezienswaardigheden. Vanaf deze stad kun je vele excursies en activiteiten bezoeken in de omgeving.

El Quseir is een echt ouderwetse Egyptische stad, met veel oude moskeen en typisch oude winkelstraat door het centrum van deze badplaats. Door de vele koraalriffen is het aan te raden om hier te gaan duiken of te snorkkelen in de Rode Zee.

El Quseir heeft netzo als de andere badplaatsen te maken met het woestijnklimaat waarbij de zomers extreem warm zijn en de wintermaanden ook warm zijn. Door de wind die langs de Rode Zee waait is het in de zomermaanden iets koeler als in het binnenland van Egypte. Deze verkoelende zeewind maken de extreme tempraturen in de zomermaanden aangenaam. El quseir is een waar paradijs voor watersport liefhebbers, er kan hier goed gesurft worden op het zeewater.

De mooie hotels en resorts die langs de kust gebouwd zijn kunnen op basis van de all inclusive formule geboekt worden. De all inclusive formule in één van de hotels of resorts wordt aangeraden doordat er direct een totaal prijs voor de gehele vakantie bekend is incl. eten en drinken (op voorwaarden van de accomodatie).