El Gouna

Dit kunstmatig aangelegd eiland stadje bestaat uit meerdere kleinere eilanden en ligt aan de Rode Zee van Egypte.  El Gouna ligt in het midden van de woestijn maar het is een luxe en mooie vakantiebestemming. El Gouna is in het jaar 1989 aangelegd en het is een luxe stad met veel hotels. De diverse eilanden worden gescheiden  door kanalen en zijn met elkaar verbonden door bruggen. De stad wordt doordat het veel kanalen en bruggen heeft ook wel het Egyptische Venetië genoemd.

El Gouna is zeer populair bij de westerse toeristen, maar in het vakantie seizoen  komen er ook veel Egyptenaren naar deze luxeuze stad aan de Rode Zee. De jachthaven van de stad ligt vol met luxe jachten en zeilboten. Op El Gouna kunnen de watersporten goed beoefend worden zoals surfen en duiken. El Gouna heeft ook een prachtige golfbaan van maar liefst 18 holes waar heerlijk gegolft kan worden het hele jaar door.

El Gouna laat u genieten van uw vakantie hier kunt u heerlijk eten, goed duiken, het hele jaar door golfen en optimaal genieten van de zon. Er zijn heel veel leuke winkeltjes gevestigd waar je van kleding tot specerijen kunt kopen. El Gouna heeft heel veel goede restaurants en bars waar je heerlijk kunt genieten van het lekkere eten. El Gouna is een levendige plaats waar zowel overdag als in de avond veel te doen is. Het uitgaansleven is hier zeer aangenaam met de vele discotheken en clubs die er gevestigd zijn. El Gouna heeft ook de beroemde openlucht discotheek de Arena, maar er bevinden hier meerdere openlucht discotheken. 

Het klimaat dat er in Egypte heerst is het woestijnklimaat met hele warme zomers. De aan  de Rode Zee gelegen badplaatsen worden in de zomermaanden wel iets verkoeld door de aanwezige wind die er waait.  In de avond koelt het in Egypte wel af. De beste reisperiode naar Egypte is wanneer de winter in Nederland haar intrede doet.