Egypte informatie

Algemeen Egypte

Egypte is vandaag de dag één van de populairste vakantiebestemmingen voor toeristen die van een all inclusive vakantie willen genieten. Veel toeristen willen hun vakantietoeslag 2014 dan ook gebruiken om een all inclusive vakantie naar Egypte te boeken. Egypte is gelegen in het noordoosten van Afrika en vooral de badplaatsen aan de Rode Zee zijn erg in trek bij de toeristen, dit komt doordat er hier tal van mogelijkheden zijn om te snorkelen of te duiken. De Rode Zee heeft namelijk heel veel koraalriffen en een levendig onderwater wereld. Egypte staat bekend om haar historische bezienswaardigheden en de pirimades die er te bezoeken zijn. Het weer in Egypte is het gehele jaar door aangenaam door het woestijnklimaat. De populaire badplaatsen waar jaarlijks veel toeristen naar toe trekken in Egypte zijn Sharm El Sheikh, El Gouna en Hurghada. Egypte kan het hele jaar door bezocht worden door het zonnige klimaat, maar de beste reistijd is van oktober tot en met April. De zomermaanden zijn er uiterst warm al waait er vanaf de Rode Zee een iets verkoelende wint in de badplaatsen.

 

Taal in Egypte

Arabisch is in Egypte de officiële taal. Maar het verschilt per plaats hoe de Arabische taal gesproken wordt, netzo als in Nederland wordt er met een dialect gesproken. In de badplaatsen langs de Rode Zee word steeds meer de Engelse taal gesproken i.v.m. de aanwezigheid van de toeristen. De Egyptenaren zijn over het algemeen erg blij wanneer u als toerist een paar woorden Arabisch spreekt, een zaktaalgids is dan ook wel raadzaam om mee te nemen.

 

Betaalmiddelen Egypte

De Egyptische pond is het betaalmiddel in Egypte. Er zijn van deze pond munten en bankbiljetten in omloop, het is aan te raden om in niet toeristische gebieden voornamelijk klein geld mee te nemen i.v.m. het niet aanwezig hebben van wisselgeld. Het betalen met een creditcard word steeds vaker geaccepteerd in de toeristische badplaatsen en in de grotere steden. Bij de grotere banken in Egypte kan er met de Nederlandse pinpas geld opgenomen worden.

 

Reisdocumenten Egypte

Voor het bezoeken van Egypte is er een paspoort nodig die bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn. Reizen er kinder mee dan moeten deze tegenwoordig een eigen paspoort hebben, ze mogen niet meer bij de ouders op het paspoort staan. Naast een geldig paspoort is het noodzakelijk een visum aan te vragen voor Egypte.