Egypte biedt de ideale mix van zon en cultuur

De politieke situatie in Egypte is enigszins wankel te noemen, maar de vakantieganger bemerkt niets hiervan. Zorgeloos op vakantie gaan in Egypte in 2013, is geen enkel probleem. Relaxen in de luxueuze all inclusive resorts waarom het land bekend staat behoort tot de mogelijkheden, maar ook een fascinerende rondreis is erg populair onder de meer avontuurlijke vakantiegangers.

Cultureel erfgoed van de oude Egyptenaren

De cultuurliefhebber kan zijn hart ophalen aan al het cultureel erfgoed in Egypte. De piramides, tempels en graven die stammen uit de tijd van de farao’s spreken tot de verbeelding van zowel jong als oud. Egypte kent één van de oudste beschavingen ter wereld, dus voor cultuurminnende vakantiegangers is een interessante excursie een ware must.

Onder de Egyptische zon

Ook als zonbestemming is Egypte een goede keus. De vele badplaatsen beschikken over de mooiste accommodaties langs de eindeloze zandstranden. Hier kunt u tevens een kijkje in de onderwaterwereld nemen, want de Rode Zee met haar koraalriffen en visrijkdom in alle kleuren is ideaal voor diepzeeduikers. Hurghada en Sharm el Sheikh bijvoorbeeld zijn badplaatsen die erg in trek zijn.

Egypte biedt de ideale mix voor een geslaagde vakantie

Zelfs in januari bedraagt de gemiddelde temperatuur hier nog 22 graden, dus een vakantie in Egypte is niet alleen leuk in gedurende de zomerperiode. De garantie van mooi weer in combinatie met de cultuur en badplaatsen met prachtige accommodaties maken Egypte een heel plezierige vakantiebestemming. Voor u worden de vele accommodaties vergeleken, dus ga voor één van de fraaie resorts of voor een uitdagende rondreis!